Over ons

Nova Invicta is opgericht in september 2005 en heeft sindsdien tal van organisaties ondersteunt en duizenden medewerkers getraind op het gebied van Kwaliteitsmanagement, Voedselveiligheid en Arbo. Dit hebben wij tot en met 2015 voornamelijk gedaan onder de handels- en merknaam Baronije.

Sinds januari 2016 wordt er, mede door de toenemende internationale oriëntatie, geopereerd onder de oorspronkelijke naam.  Invicta staat voor Veerkracht en Weerbaarheid (Resilience) en daarom hanteren wij nu ook de slogan Partners voor Preventief Risico Management. Preventie is immers een prima basis om veerkrachtig te kunnen reageren op omstandigheden. Preventie verhoogt de weerbaarheid van organisaties en personen. 

Inmiddels zijn we ook weer gehuisvest in het vertrouwde pand aan De Liesbosch 18 te Nieuwegein, een prima basis voor onze (inter)nationale dienstverlening en uitvalsbasis voor ons team.

Met het toetreden van Hermen van der Worp in mei 2016 is er een familiebedrijf ontstaan. Hierbij werken wij samen met  een aantal vaste partners zoals middelbaar of hoger veiligheidskundigen, juristen, bedrijfskundig adviseurs, bedrijfsartsen etc. 

Onze bedrijfsvoering is gebaseerd op een ISO 9001: 2015 managementsysteem dat vormgegeven is op basis van het 7-S model van McKinsey. Dit systeem is ontwikkeld samen met een van onze vaste samenwerkingspartners waarbij wij over en weer audits uitvoeren en elkaar scherp houden. 


Verkort historisch overzicht:

  • 2005:  Oprichting BV Nova Invicta door Tiemen van der Worp
  • 2006:  Na enige maanden voorbereiding de start als zelfstandig ondernemer en einde dienstverband Lloyd's Register Quality Assurance . Full time focus op het ontwikkelen van trainingen en het adviseren van bedrijven op het gebied van kwaliteitsmanagement, voedselveiligheid, ketenbeheersing en leveranciersbeoordeling.
  • 2007: Het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) neemt de training Leveranciersbeoordeling die door Tiemen is ontwikkeld op in het programma. 
  • 2008: Start inzet als fee lance Lead Auditor bij een certificerende instelling en deponeren Baronije als handelsnaam en als merk bij het Benelux Merkenbureau
  • 2008: Huur van een permanent cursuslokaal aan De Liesbosch 18 te Nieuwegein. Hier volgen ook al snel meerdere werkplekken en een van de informele samenwerkingspartners krijgt hier ook een vaste werkplek.
  • 2010: Met de samenwerkingspartner wordt een coöperatie opgericht waarbij de naam Baronije gehandhaafd blijft. Tevens wordt er verhuisd naar een groter pand waar ook een ander opleidingsinstituut (EBN Campus)  in trekt waar Tiemen een deelneming in verkrijgt.
  • 2015: Heroriëntatie op markt, dienstverlening en samenwerkingsverbanden resulteert in het beëindigen van de deelneming in EBN Campus. Dit blijkt ook impact te hebben op samenwerking in de coöperatie Baronije die daardoor is beëindigd. Nova Invicta is nog steeds eigenaar van het gedeponeerde merk Baronije.